14 Ağustos 2009 Cuma

Cepçi Avrupa ve kokoş Amerika

Bizum uşaklarun kafasi Avrupa Birluği konusinda biraz karişuk. Kivirzivir Resul, Avrupa Birluği’nun herçese ayakbasti parasi olarak 1000 Avro para vereceğini zannedeyimiş. “Laz  Marks emice, sen bu işlerden anlarsun, gireceğuk mi, ne edeceğuk?” diye sordilar. Bunlara yekten “Avrupa cepçidur, dikkatli olun” dedum, şaşurdilar. Şöyle bir ceplerini yokladilar. 

Bakun uşaklar, Avrupali emperyalist - kapitalistlerun itici güci Vudafone, Siymens, Erukson gibi beyuk cep telefoni ve iletişum şirketleridur. Bunlar elini insan evladinun cebine bir sokti mi ameliyatla bile çikaramazsun.

Avrupa dairesi

Cepçi Avrupa burjuvazisinun, emperyalist bayraği son duzlukte ABD’den alacağini zannettuği ruya sona ermiştur. Avro, duğunlerde üzerine takilduğinda gelinlerun bile burun kivirduği bir para birimi olarak kalmiştur. Avrupa Birluği eşi dosti içeri doldurmaya çaliştuklari bir devlet dairesine dönmiştur. Alman kapitalistler, Doğu Avrupa’da çendilerine yakin duran Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ni birluğe sokarken, buna karşi çikan Firansa, Romanya’nun da girmesini teklif etmektedur. Herçes amcaoğlini, dayikizini birluğe sokmaya çaliştukça AB’nun da gazi kaçayi. Bizum Gençlerbirluği bile Avrupa Birluği’nden daha oturakli ve ciddi bir görunti çizmektedur.

007 İncultere

Eskiden bir sömürüşte 17 beyuk ülkeyi birden ayni anda sömüren İncultere, Banu Alkan’un hala kendisini 90-60-90 ölçilerinde zannetmesi gibi bir sure kendini dunyanun baş emperyalisti zannetti. Fakat soninda gerçeği kabullenup ABD’nun badigardi oldi ve “Var mi ula Bush abimle bana yak bakan?” diye nara atmaya başladi. Ha buraya yazayirum, NASA yakinda Toni Bileyir’ı uydi olarak uzaya firlatacaktur. Bir firlatilmasi kaldi, yoksa yorüngeye oturmiştur.

Yakin bir zamana kadar “Avrupa’nın motor gücini oluşturacağini” düşünup, ellerini ovuşturan Almanya’nun ise kendi motori bozulmiştur. Merkel hanum, 4 milyon işsuz vatandaşina haboyle “Tayyip Tayyip” bakmaktadur.

Efendum Avrupa’da da 3 beyukler diye bir şey vardur. Fener, Cimbom ve Peşuktaş gibi İncultere, Almanya ve Firansa’dan oluşan 3 beyukler, Avrupa’nun kaymağini tek başlarina yemek istemektedurler. 3 beyuk denilen bu ander kaybanalardan hiç biryerde kurtuluş yok anlaşilan.

Bakmayun birluk beraberluk pozlarina. ABD’ye karşu tek başina bilek güreşine giremedukleri içun hep birlukte güreşeyiler. Uzun lafun kisasi, emperyalist - kapitalist bir temeldeki birleşuk Avrupa hayali üzerine söylenecek tek söz, Vilademir Ula Lenin’un bir zamanlar söylediği sözdür; gerici bir ütopya.

AB versun

Foter Osman’la Bulaşuk Ahmet suratlarini ekşiterek, “Ee n’apalum, girmeyelum mi yani? AB bize bir süri demokratik hak verecekmiş ama...” diye kem küm ettiler.

Uşaklar dedum, bir kere şunda anlaşalum. Bunlarun vereceği demokrasi sadece ticarete yarar. Emeğun hakkini savunup, toplumsal yaşam için de demokrasi isteduğun zaman hemen F Tipi demokrasiyi gösterurler.

Herkes kendi sinifinun gereğini yerine getureyi. İkidebir sermayeyi demokrasiye davet etmayun, gelmeeeez!.. Ula sermayeyi tahlil etmak içun 3 tane tuğla beyukluğinde kitap yazdum da, benden daha mi eyi bileceksunuz? Asil utanmasi gerekenler, ülkenun demokratuk dönüşümuni AB’ye ihale eden aydinlar, entellektuellerdur. 25 senedur sisteme kökli bir eleştiri yapmayun, fincanci katirlarini ürkutmeyun, kazara bir bildiriye imza atinca “kira kontrati zannettum” deyup kurtulun... Ula bu kadar aydinluği benum el fenerum da sağlayi.

Şu karnini doyurmak içun kobayluk yapan aç millete ne anlattunuz? Engin bilgi birikimunuzden niçun birazcuk bahşetmezsunuz şu garibanlara? Haa, sokağa çikmak lazimdur tabi. Ee sokak tekinsuzdur, linç edilmek da vardur. O yuzden daha güvenli olan İstiklal Caddesi’ni tercih edeyisunuz. Marksizumun sadece akil oyunlarini al, entellektuel meze yap, (şarapla eyi gider mubarek) ama sira Türkiye’yi değişturmağa gelince; AB değiştursun.

Kokoş Amerika

Efendum AB böyle de ABD farkli midur? Değildur, aralarinda sadece bir ‘D’ farki vardur. Bunlar iki uci emperyalist bir deynektur.

Berlin Duvari’nun yikilişindan sonra bizum holding sosunda marine edilmiş yazarlarumuz, “Bariş Çaği”ndan söz etmeye başladi. Bütün dunyanun, ABD’nun himayesi altinda bir bariş ve refah dönemine girduğini ve yeni bir dünya düzeninun başladuğini haboyle La Fonten La Fonten anlattilar.

Fakat seçilur seçilmez savaş tamtamlarini çalmaya başlayan Bush, Kilinton’i, “Amerikan silahli kuvvetlerini zayif birakmakla ve son yedi yıli boş geçurmekle” suçladi. Artuk geleceğe yeni stratejilerle, yeni bir kararlılıkla şekil vereceğuz, dedi. Verdukleri şekli her gece haberlerde göreyisunuz: Emperyalizm Vadisi - İrak

Amerika dünya tarihindeki en beyuk emperyalist güçtur. Elinde en şeytani ve uzmanlaşmış imha araçlari bulunmaktadur. Fakat yine de kaygan bir zemin uzerinde durmaktadur. ABD emperyalizumi, hiçbir net hedefi ve sitratejusi olmaksuzun savaşa atladi. Ula bunlarun Kristof Daum kadar bile taktiği yoktur. “Once bir işgal edelum, gerisi nasil olsa gelur” sistemiyle takilmaktadurlar.

Sali Pazari

Amerikan emperyalizumi, açuk ve cebren işgal dönemini yeniden başlatup, işgal edeceği yeni Top 10 ülkeler listesi yapmaktadur. Çok değil 1985’te dünyanun 3’te 1’i emperyalizumun açuk pazari değildi. Kaka Kola içmemiş, Mek Danult yememiş, daha ciğerlerine bir fırt Malboro bile çekmemiş, cafcafli ama içi boş Holivud filmleri seyretmemiş milyonlarca insan vardi habu yeryuzinde. Yazuk değil miydi bu insanlara?

Efendum, ABD emperyalizumun amaci, dünyayi Sali Pazari’na çevurmektur. Kendisi de Kalamışli kokoş Berna gibi bir uçtan girup öteki uçtan çikmak isteyi.

Hiç yorum yok: