11 Ağustos 2009 Salı

Latin Amerika’nun Kesuk Damarlarini Yarabantiyla Kapattuk

Güney Amerika’nun üzerinde bir hayalet dolaşiyi... Amerika ve onun işbirlukçileri bütün güçleriyle bu hayaleti defetmek içun kutsal bir ittifak içine girdiler. Ama çok geç artuk, Maradona topi Buş’un koruduği kalenun 90’ina takti. Berezilya, Şili, Arjantin, Venezüella ve Uruguay’dan sonra Bolivya da sola park etti. Kitanun diğer ülkelerinde de sol, iktidarun en beyuk adayi. Bolivya uşaklari ilk kez bir yerliyi devlet başkanluğina seçti. Kendini Amerika'nun kâbusi diye tanıtan Sosyalizme Doğri Hareket Partisi'nun lideri eski sendikaci Morales, "Kazanduk, soninda halk iktidarda. Şimdi bu ülkeyi değiştureceğuz. Bolivya'nun eşitluk, adalet, dürüstluk, bariş ve sosyal dağilum esaslarinun temel tutulacaği yeni tarihi başlayi" diye seslendi uşaklara.

Ula İdris, “Bolivya’daki eşitluğun, adaletun bana ne faydasi var?” deme uşağum. Bu iş çelebek etkisi gibidur. Kitanun birinde bir çelebek kanat çirpar ötekisinde firtuna kopar... Sen gene anlamadun galiba... Şöyle anlatayim, Maradona’nun, River Pilate Sitadi’nda ayağinun uciyla dokunduği top, gelup Saracoğli Sitadi’nda Fener’un kalesine girer yani... Hee, Fener goli yeyince mayiştun bakayirum.

Erken öten ideolog

Bak şimdi akluma takildi, sol bitmemiş miydi yahu? Bizum dolar manyaği pilaza kadavralariyla, televole iktisatçilari yillardur sol bitti deyup durayidi halbuki. Bu cahil sambacilarun, tangocilarun haberi yok mi bundan?

Efendum işun asli şudur, bizum pilaza horozlari biraz erken ötti. Yanibaşunuzdaki zulüm görmüş bir aç ordusuyla yaşarken tokluğunuzun keyfini sınırsuz çikaramazsunuz. Tarih, hayat ve adalet buna izin vermez. Adamun globalizminden fitil fitil getururler. Amerika’da da, Türkiye’de de, Asya’da da... Uşağum işinuz çok zor. Amerika’nun dağıttuği 400 milyon dolar rüşvetle çekilecek gibi değil bu emperyalizum-seviciluk işi. Fazla mesai ücreti isteyun... Tarihun mi soni celdi yoksa emperyalizmun mi göreceğuz. Emperyalizme karşu ilk goli atanlar artuk Anıtkabirlerinde, mozolelerinde huzur içinde yatacaklar...

Hiç yorum yok: