18 Ağustos 2009 Salı

Story of the 24 Ocak ; Bir millet soyulayi

40 yaşun altindaki uşaklar hatirlamayi. Ha bu 24 Ocak Kararlari nedur Laz Marks emice, diye sorayiler. Siz sorarsunuz da ben anlatmam mi; Pilita İsmail’e dönüp herkese çay vermesini söyledum. Uşaklar dedum, 70’li yillarun başiydi, petrol üreticisi Arap ülkelerini ABD daha birbirine kirduramaduği zamanlar... Araplar son olarak bir araya gelup, petrole ha boyle kefal beyukluğinde bir zam yapti. (Elle gösterme uşağum ayiptur.) Zaten hasta olan ekonomimuz petrol zammiyla bitkisel hayata girdi ve 70’li yillari çeşitli bitki türleri arasında gezinerek, nebati nebati devam etturdi.
 
Peki, meydanlar seni özledi mi?
Şimdilerde “Meydanlari özledum” diyen Morrison Suleyman o zamanlar ölü olan ekonominun cötine pamuk tikayidi. Derken, Karaoğlan görünümlü Camoka Ecevit ortaya çikti. Ekonomiyi düştüğü bu köti durumdan kurtaracağini söyledi fakat sadece hayalleriyle oynadi. Ekonomiyi Gömmekten Sorumli Devlet Bakani tam cemaate, “Ekonomimuzi nasil bilurdunuz ula?” diye soracakken Turgut çikti ortaya. Süleyman abisinun da destekleduğu bu işbiturici müsteşarun teklifi aci ama, zavalli Türk ekonomisi başka çare bilmeduği içun en eyi çözumdi.
 
Uluslararasi sermayenun kapatmasi
Teklif kisaca şöyleydi; “Orta mali gibi bir onun, bir bunun olacağuna gel seni taniduğum çok zengin yabanci dostlarumla tanuşturayim. Sana ev açsunlar, dertsuz, tasasuz, kimse kiluna dokunmadan lüks içinde yaşa.” Ekonomi şöyle duşundi; Yüksekkaldurum’a düşmekten ve Barbi olarak bir operasyona kurban gitmektense uluslararasi sermayenun kapatmasi olarak yaşamak daha eyidur. 
Ekonominun teklifi kabul ettuği gün 24 Ocak 1980’dur.
Şimdi zavalli Türk ekonomisinun parıltili yaşam hayalleriyle, uluslararasi finans oligarşisinun kucağina nasil oturtulduğina bakalum. Suleyman ve Turgut “24 Ocak benum eserumdur, yok asil benum eserumdur” diye az kafa ütülemedi. Sanki eyi bir fuşki yemişler gibi... Fakat bu tartişmayi Camoka Bülent ve Müezzinoğli da yapabilurdi.
 
MC’lerden MC beğen
İMF Türkiye Masası Şefi C. Woodward 1978’de Ecevit ve Müezzinoğli’na, “Halki 24 Ocak Kararlari’yla arkasindan vurun, biz sizi içeride korur, besleruz. Çikinca da iktidar sizundur” diye bu kararlari almalari içun çok azmetturdi ama nasip kısmet 1979’daki A.P azinluk hükumetineymiş. Adinun, Adalet Partisi azinluk hükumeti olduğuna bakup aldanmayun, halka MC’lerden (Milliyetçi Cephe) gina gelduğuni anlayan Morrison Sülo, MSP ve MHP’nun dişaridan destekleduği örtülü MC’yi kurdi. Anlayacağunuz, yine Voltran’i oluşturmişlardi. O sıralarda Morrison abisinden bile daha çok Amerikanci olan Turgut, MESS’teki (Madeni Eşya Sanayicileri Sendikası) işçi atma işini birakup, Ankara’ya abisinun yanina geldi.
Fenerli Cimbom’a, Cimbom’li Fener’e gol atmadukça gerçek Fenerli ve Cimbom’li olmaz derler. Bizum Amerikanci sağ partiler da halka gol atmadan gerçek politikaci olmazlar. Turgut, halka ilk goli atmak içun gün sayayidi.
(Devam edeceğuk daa...)

Hiç yorum yok: